La mirada sistèmica és una molt bona eina per descobrir, integrar o treballar les dinàmiques on ens veiem atrapats o partícips.

El nostre món intern és ple de narratives i històries sobre qui som i qui són els nostres.

Poder treballar amb doble mirada: sistèmica i narrativa ens permet aprofundir en el treball i l’acompanyament per reconèixer temes negats o exclosos, integrar parts nostres o persones del nostre sistema o alliberar dinàmiques o processos enquistats.

És un abordatge terapèutic que ens ajuda a fer que la persona pugui veure amb claredat i prendre consciència de les dinàmiques perjudicials i inconscients que s’han establert en el sistema: les identificacions amb membres de la família, lleialtats familiars o les actituds i conductes que s’han generat entre els seus membres i de les que la persona pot ser partícip sense ser conscient.

Permet treballar temes generals, de parella, de feina, sexualitat, calés, vocació…

Constel·lacions familiars

Narrativa Terapèutica

La Narrativa Terapèutica és un abordatge de reflexió sobre els tres grans relats inconscients que ens acompanyen al llarg de la vida: biogràfic, familiar i profund o arquetípic.

Ens acompanya a posar claredat sobre de quina manera ens sostenim o col·laborem de dinàmiques familiars a través de l’ombra del mite personal o de les històries que ens expliquem sense ser conscients.

És un treball d’humanització que pot ajudar molt en processos d’acompanyament.

Com es treballa?


El treball sistèmic posa en evidència la profunda connexió de cada persona amb el sistema i les seves narracions.

En aquest treball es manifesten els conflictes que hi puguin existir en el sistema.

Prendre consciència de les històries, les dinàmiques i implicacions, porta a comprendre les regles que perduren en un sistema al llarg del temps i a generar solucions que aporten pau i benestar.

La pregunta més important que hauria de fer-se una persona adulta a la seva vida és. En quin mite m’he ficat? -Carl Jung-

En quin mite m’he ficat?


De quina manera, m’he explicat la vida, meva i dels meus pot tapar la ferida inconscient que fa que perdi força, o que no pugui aconseguir allò que m’agradaria, o que sento no em puc orientar a la vida en algun tema. 

Sense saber-ho sovint tapem ferides antigues i inclús transgeneracionals, que no han pogut ser reconegudes i que l’única cosa que fan és retirar la nostra força a capítols passats no superats.

Des de les Constel·lacions Familiars es constata, que si un membre del sistema deixa assumptes sense “resoldre”, és probable que algú de la pròxima generació, intenti resoldre’ls de manera totalment inconscient. I elabori una identitat basada en narracions que ho justifiquin i acompanyin.

A qui va dirigit?


Hi ha persones que construeixen la seva identitat a través de les seves històries, oblidant la influència dels sistemes als quals pertany i les seves narracions.

La Narrativa Terapèutica pretén anar traient capes, obrint espais cap a una identitat més profunda i autèntica. Des d’una mirada sistèmica, és a dir tenir en compte tots els nostres sistemes.

Per això la Narrativa Terapèutica i les Constel·lacions Familiars van adreçades a les persones que vulguin treballar assumptes problemàtics de la seva vida, ja sigui de naturalesa relacional i familiar (parella, pares-fills, germans, etc.) o bé malalties, perdudes i dols, comportaments difícils, guions i pautes repetitives.

Interessa també a persones que es dediquen a professions d’ajuda. Terapeutes, psicòlegs, metges, educadors, assistents socials…I en definitiva per a tota persona amb desig d’augmentar la comprensió de si mateixa i de les seves relacions vitals.

Beneficis


La participació en un taller, tant fent el propi treball, com fent de representant, no et deixa indiferent, sinó que impregna amb nova força la teva vida i et permet fer noves eleccions.

Obtens una imatge nova i guaridora del teu sistema, en el qual cadascú ocupa el lloc que li correspon, ja sigui en la teva família, en el teu entorn laboral, en les relacions amistoses… I permet renovar-se i fer un pas endavant en el procés personal. 

Tallers de Constel·lacions Familiars i Narrativa Terapèutica 2024-2025

Dissabtes de 10:00 a 14:00 h

  • 19 d’octubre 2024
  • 14 de desembre 2024
  • 1 de febrer 2025
  • 17 de maig 2025
Inscripció pròxim taller

Xerrada GRATUÏTA de Constel·lacions Familiars i Narrativa Terapèutica

Divendres 19:00 h

  • 29 de novembre 2024

 

Inscripció xerrada

A càrrec de

JORDI AMENÓS

Terapeuta Gestalt i Constel·lador Familiar


Teràpia Gestalt | Constel·lacions Familiars i Organitzacionals | Salut Sistèmica | Narrativa Terapèutica

Tot el que els nostres clients diuen de nosaltres