Quin és el seu origen?

L’Índia, Juny del 1918, un brot de grip que posa fi en la vida de més de 17 milions de persones.

14 de desembre del 1918, en Bellur, una petita població del sud, en el si d’una família pobra, una dona, infectada per la malaltia dona a llum el seu fill número 11, que neix amb poques esperances de sobreviure.

Feble i malaltís, el nen sofreix freqüents atacs de malària, tifus i  tuberculosi. Agreujats per la desnutrició, causada per la pobresa de la nombrosa família, el pronòstic dels metges és que no viuria més enllà dels 20 anys.

El mestre

Creador del mètode


L’any 2004, en l’edat de 85 anys, la revista Time l’inclou en la llista de les 100 persones més influents del món, a l’apartat d’herois i icones, juntament amb personatges com Nelson Mandela o el Dalai Lama.

També és candidat al Premi Nobel de la Pau.

L’agost del 2014, mor amb 95 anys d’edat.

Estem parlant de Bellur Krishnamachar Sundararaja Iyengar, més conegut com BKS Iyengar, pare d’un dels estils de ioga més practicats del món, que va començar la seva pràctica als 15 anys, per a enfortir el seu malparat cos.

Què diferencia el ioga Iyengar?

Característiques


 • Tècnica: Totes les postures tradicionals s’han analitzat minuciosament, sobre la base d’un profund coneixement de l’anatomia i fisiologia del cos humà. Es té en compte la posició, alineament, estirament, simetries…  ben compaginat amb la respiració. Això li confereix una gran fiabilitat en la pràctica i uns canvis ràpidament perceptibles i duradors.
 • Dinamisme: La pràctica de les asanes (postures) es configura en la seva seqüència, durada, variants…, en funció de la persona, les seves capacitats, objectius… Tenen la mateixa importància l’entrada i la sortida de la postura, que la permanència en aquesta.
 • Precisió: Es cuida fins al més mínim detall de l’execució de la postura. Aquesta es construeix tenint en compte totes les seves implicacions a nivell físic, mental i emocional. La qual cosa suposa també un entrenament de l’atenció i la concentració.
 • Eficàcia: La constància és el secret per a obtenir resultats en qualsevol disciplina. Amb el ioga Iyengar és suficient fixar-se en com estic abans de la classe i com estic en sortir d’ella. La diferència és tan notable que fa evident i indiscutible la seva efectivitat.

Qui ho pot practicar ?

En ser totalment personalitzable pot practicar-lo qualsevol persona, a qualsevol edat sense importar el moment vital de la mateixa (nen/as, dones embarassades, persones convalescents, d’edat avançada…).

A l’utilitzar material de suport (mantes, cintes, cordes, cadires, blocs de fusta…) permet l’adaptació de la pràctica a les necessitats particulars de cada persona.

Es tracta d’una metodologia àmpliament analitzada i experimentada.

Tot això fa que es tracti d’un ioga segur a més d’eficaç.

Beneficis

Principals


 • Aporta descans, serenitat i energia
 • Incrementa l’elasticitat, l’equilibri i el to muscular
 • Millora la circulació i la mobilitat
 • Potència l’atenció i la concentració
 • Regula el funcionament de glàndules i òrgans interns
 • Augmenta l’estabilitat emocional
 • Revitalitza cos i ment
 • Contribueix a la salut i el benestar general

 

Grups reduïts i a més a més pots practicar-ho també de forma online

L’ equip de ioga Iyengar

IVANNA BERTULLO

Professora de Ioga - Llicenciada Educació Física


Instructora de Ioga segons la tradició Iyengar | Membre de l'EFYTA (European Federation of Yoga Teachers Associations)

ENOC MARTÍNEZ

Professor de Ioga


Ioga Iyengar | Meditació Vipassana

Tot el que els nostres clients diuen de nosaltres