Perquè en silenci ?

El silenci interior apareix quan s’orienta l’atenció a saber què se sent, amb una actitud d’obertura i sense judicis. Quan s’observa acríticament l’experiència que es viu, tal com va desplegant-se moment a moment. És el que es coneix com a mindfulness.

A través del silenci continuat, les meditacions guiades i el contacte amb el bosc, el programa d’aquest intensiu de cap de setmana s’enfoca a posar en pràctica de manera sostinguda l’habilitat de consciència plena o mindfulness.

Propiciant així un descans profund, calma interior i claredat mental.

Objectius

Principals


  • Regular i renovar ment i cos amb l’efecte transformador de la meditació i el silenci ininterromput.
  • Assaborir els moments de claredat mental i connexió profunda que proporciona la consciència plena sostinguda.
  • Conèixer com sintonitzar amb la calma interior a través del mode mental contemplatiu.
  • Fruir d’un cap de setmana de meditació amb pràctiques guiades, la potència de la pràctica en grup i un entorn idíl·lic.

Metodologia

Què es fa ?


El programa va vertebrat per l’alternança de meditacions assegudes, meditacions caminant, moviment conscient (tipus qigong) i passejades i excursions pel bosc. La majoria d’elles són guiades però també n’hi han en silenci. Es combinen pràctiques en quietud amb d’altres en moviment. Cal dur calçat adequat per moure’s per senders de muntanya.

El clima de silenci és present i ininterromput des de la tarda de divendres al matí de diumenge. Nogensmenys, a la part final del programa estan previstos espais de diàleg.

És un un programa amb una orientació clarament pràctica, tot i que també es faciliten aspectes teòrics que permeten emmarcar i dotar de significat les pràctiques que es realitzen.

No hi ha requisits previs, però es recomana haver cursat MBSR o similar.

Allotjament


 

El curs es realitza a la Bartra, una casa rural a les muntanyes de Prades, ubicada en un preciós entorn envoltat de bosc. Algunes pràctiques es realitzen a l’exterior, aprofitant la bellesa i tranquil·litat de l’entorn per exercitar l’activitat contemplativa.

L’allotjament és en habitacions compartides. Hi ha algunes habitacions individuals disponibles (suplement 50.-€). Els àpats són de tipus vegetarià, amb menús senzills, alhora que gustosos i nutritius. Cal portar roba còmoda, sac de dormir i tovallola.

Dates i Horaris

De divendres 22/11/2024 a les 17:00h fins

diumenge 24/11/2024 a les 16:00h

Lloc

Mas La Bartra, Ctra La Riba – Farena km 11

 

Preu (*)

250 €, inclou: matrícula  +  pensió complerta

(*) En acabar tindràs un 30% de descompte 3 en la 1ª quota trimestral de ioga (nous alumnes)

A càrrec de

EDUARD MIQUEL

Instructor Mindfulness
Especialitzat en Mindfulness per entorns organitzatius i àmbit educatiu | MBSR | Mindfulness per a Educadors

El que opinen els participants